Ana sayfaAnnelikElsanatlarıHaberlerMagazin DünyaMagazin TürkiyeModaRessamlarSeramik

Tiyatro SinemaYazılarYemeklerSend TwitterTwitter'da bizFacebook'da bizPinterest'de biz GrafikSaati: 2006'dan beri

 

 

Vanilins blogunun sahibi Arzu Göncü Hangül ile  www.vanilins.com hakkında röportaj

http://www.vanilins.com
Blog rehberi
Şirin Gurme'ye link vermek için:
Embed kodu:
Bu tanıtıma link ver
Embed kodu:
Arzu Göncü Hangül
Vanilins Arzu Göncü Hangül blog
 
 

Vanilins'den sizin için seçtiğimiz tarifler

ekmek pizza
yemek tarifi
 
tavuklu paça çorbası
yemek tarifi
 
Hasanpaşa köfte
yemek tarifi
 
Bu tanıtımı sitenize eklemek için
Embed kodu:
blog rehberi yemek blogları vanilins.com tanıtımı
grafiksaati kadınlar klübü Vanilins röportajı
BLOGUNU TANIT
Blog tanıtımlarında yerinizi almak için aşağıdaki kodu HTML Gadget vasıtasıyla blogunuza veya sitenizin HTML kodlarına ekleyin ve ayse-betul-agacik[at]grafiksaati.org adresine mail atın. Blogunuzla ilgili özgün bir yazı ve logosuz resimlerle beraber kodu eklediğiniz blogun adresini bize yazın
Sitene Ekle:
 
Şirin Gurme Facebook'ta
Şirin Gurme

Sayfanızı Da Tanıtın
invictusun gunluğu Belgin invictus
Reporter: Belgin Invictus

Röportaj: Belgin Invictus, GrafikSaati kadınlar kulübü

Bugün sizlere çok farklı ve özgün bir yemek blogu paylaşacağım. Vanilins; genel anlamda bir yemek blogu olarak kategorize edilse de bu blogda klasik anlamdaki yemek bloglarından çok daha fazlası var.

Öncelikle şunu söyleyeyim; Arzu Göncü Hangül Vanilins'de yer alan bütün yemek tarifleri çok başarılı. Ben pek çok yemeği buradaki tariflere göre denedim ve gördüm ki harika sonuçlar alınıyor. Ayrıca Arzu Göncü Hangül tariflerinin kolayca anlaşılan temiz bir Türkçe'yle yazıldığını da söylemeliyim. Temiz Türkçe kullanımı Vanilins'i öne çıkartan özelliklerden biri.
Grafik Saati şirin gurme yemek tarifi yemekler kekler börekler pastalar tatlılar
Vanilins Arzu Göncü Hangül blogAncak Arzu Göncü Hangül Vanilins'i farklı kılan tek şey bu değil elbette. Dedim ya bu blogda sadece yemek tarifleri değil ama aynı zamanda evimizi ve yuvalarımızı güzelleştirebilmek için faydalanabileceğimiz daha pek çok bilgi de  var. Örneğin "önce sonra" bölümü Arzu Göncü Hangül'ün farklı projelerinden sadece biri.

Vanilins'deki "önce sonra" isimli bölüm; bizim Grafik Saati Kadınlar Kulübü'nde Selcen Kan Atılgan Kan önderliğinde yürüttüğümüz; Serpil Seyhan, Zeynep Sertkaya gibi sevilen pek çok Grafik Saati Kadınlar Kulübü yazarlarının katkı sağladığı el sanatları ve geri gönüşüm projelerini takip eden okurlarımızın ilgisini çekebilecek bir bölüm.
Grafik Saati gençlik dergisi
Vanilins'deki her bir bölümü tek tek anlatmak yerine blogu ziyeret etmenizi önerip Arzu Göncü Hangül Vanilins röportajına başlayalım.
Şirin Gurme kolay ve pratik ev yemekleri, yemek tarifleri yemekler tarifler
Soru 1: Merhabalar. Öncelikle blogunuza niçin Vanilins adını verdiniz?
Arzu Göncü Hangül VanilinsCevap: Arkadaşımla birlikte ortak karar verdik Vanilins adına. Vanilyanın aromasından çok hoşlanırım, ayrıca soft bir isim olmasından dolayı karakterimle örtüştüğünü düşünüyorum...

Soru 2: Tercih ettiğiniz mutfak kültürü nedir, hangi mutfağa hakimsiniz?

Cevap: Değişik lezzetlere hep açık oldum, ama tercihim mutfak türü Türk mutfağı. Elbette en iddialı olduğum mutfak da Türk mutfağı.
Grafik Saati kadınlar klubü
Soru: Evde yemek yaparken genelde tercih ettiğiniz, yapmaktan en çok keyif aldığınız ve en iddialı olduğunuz yemek türü nedir?

Cevap: Çorba ve salata yaparken çok keyif alırım. Ancak sadece çorba ve salata değil elbette. Ben yaptığım yemeklerin hepsini çok severek yaparım. Severek yaptığım bütün yemekler de de iddialıyım. Evde mutfakla aram çok iyidir. Bıraksanız bütün günümü mutfakta geçirebilirim. Haliyle ev halkı da bu durumdan son derece memnun.


Grafik Saati gençlik dergisi
yemek tarifiSoru 3: Çok fit göründüğünüzü söylemeliyim. Bunun sebeplerinden biri çorba ve salatayı yapmak kadar yemeyi de sevmeniz olabilir mi? Çünkü bunlar aynı zamanda diyet yaparken de tercih edilen beslenme biçimleri arasında yer alıyor.
Cevap: Haklısınız. Evet, gerçekten de salatayla bir öğün geçirebilirim. Değişik malzemelerle salatalar yapmayı, yine aynı şekilde farklı malzemelerle çorba yapmayı ve yemeyi çok seviyorum. Doğal olarak bunları yemekten hoşlandığım için yapmaktan da ayrı bir keyif alıyorum. Beni fit bulmanıza sevindim, teşekkür ederim.

Soru 4: Blogunuz özgün bir blog. Bu özen ve özgünlük okur sayısı, ödüller gibi takdir ölçütleriyle size geri dönüyor mu?

Cevap: Benim için önemli olan güvenilir bir blog sunabilmek. Evet bu yüzden bloguma gerekli olan dikkat ve özeni gösteriyorum. Örneğin denemediğim veya beğenmediğim hiçbir tarifi bloguma yüklemem. Bu özenin bir sonucu olarak hem takipçilerimden hem de diğer yayın organlarından olumlu geri dönüşler almaya başladım diyebilirim. Evet, daha çok yolumun olduğunu biliyorum, ancak daha şimdiden emeklerimin takdir edilmeye başladığını görmek beni sevindiriyor.

 Ocak ayında Uzman TV’den ve yakın zamanda da GrafikSaati Kadınlar Kulübü’nden aldığım röportaj teklifleri beni çok sevindirdi örneğin.

Soru 5: Blogunuzu incelerken çok yönlü bir blogla karşılaştım. Henüz blogunuzu bilmeyen okurlarımız için genel bilgi verir misiniz?
yemek tarifiCevap:  Ben bir yemek blogu sahibiyim. Bunun yanı sıra mutfakta faydalı olabilecek pratik fikirler, püf noktaları, sofra hazırlama detayları bayanlar için güzellik önerileri, gezi notları ve resimleri de zamanla blogumda yer alacak olan bölümler. Ayrıca blogumda geri dönüşüm hikayeleri de yer bulacak.

Soru 6: Blogunuzu hangi etik yayın kurallarıyla yönetiyorsunuz? Yayıncı olarak olmazsa olmazlarınız neler?
Cevap: İlkeli ve güvenilir olmak benim için çok önemli. Örneğin takipçi çekebilmek için ya da blogu bir an önce doldurmak için beğenmediğim ve tatmadığım bir tarife yer vermeyeceğim. Kısaca etik kurallardan ve ilkelerimden taviz vermeyeceğim.

Soru 7: Çevrenize sorsak, desek ki “Arzu Göncü Hangül kimdir, nasıl tanımlarsınız?”  bize ne yanıt verirler?

Arzu Göncü Hangül VanilinsCevap: Çevremde sevilen bir insanım. Benim için ‘güler yüzlü, samimi, dürüst’ ifadeleri kullanılır.

Soru 8: Peki bu soruyu size sorarsak?

Cevap: Bence beni tanıyanlar doğru tanımlıyor. Bence ben gerçekten de dürüst, güler yüzlü ve samimi bir insanım. Benim için dostluklar değerlidir; yardımlaşmayı severim. Ancak iyi niyetim nedeniyle kullanılırsam kendimi geriye çekerim. Fazlasıyla planlı ve disiplinli yaşarım. Bu özelliğim beni zaman zaman yorsa bile çoğu zaman elimi attığım her işte başarılı olmamı sağlar.

Soru 9: Bildiğim kadarıyla evlisiniz. Eşiniz mutfağa girer mi?

Cevap: Evet evliyim ve 2 çocuğumuz var. Evde yemekle ben ilgiliyim. Ancak eşim bekâr yaşadığı dönemde mutfakla ilgilenirmiş. Ancak evlendikten sonra benim yemeklerimi çok sevdiği için mutfağı bana bıraktı. Bununla beraber örneğin bir restoranda yediği yemek hoşuna giderse; evde tencere, tava malzeme ne lazımsa eline alır ve eve gelir gelmez o yemeği yapar. Bundan keyif alır.

Soru 10: Eşiniz blogger olarak size ne kadar destek veriyor?

Cevap: Eşim mutfağı ve yemekle ilgili blog çalışmasını çok sevdiğimi bildiği için en büyük destekçim diyebilirim. Ancak ben yine de çalışmalarını genellikle çocuklarım uyuduktan sonra yapıyorum. Benim için önce evim ve ailem geliyor. Ben bu özeni gösterince haliyle evden daha da fazla destek görüyorum.

Soru 11: Bu blogu kurma sebebiniz ne, ne kadar zamandır yayın yapıyorsunuz?

Cevap: Yemek yapmayı ve değişik tarifleri denemeyi çok seviyorum. Epeydir bu konuda bir şeyler yapmak istiyor fakat erteliyordum. Nihayetinde arkadaşımın ısrarıyla bu blogu kurdum. Eylül ayından beri mutfağımda pişen ne varsa blogda paylaşıyorum. Bundan da çok keyif alıyorum. Bu blog aynı zamanda kızım için de ileride güvenilir bir tarif defteri olacak.  Bundan dolayı da ayrıca mutluluk duyuyorum.

Soru 12: Okurlarınızla aranızdaki ilişki nasıl?
Cevap: Takipçilerimle çok sıcak bir diyalog kurduk. Tariflerime güvenip deniyorlar ve memnun kalıyorlar. Doğrusu ya, bu da beni bir hayli mutlu ediyor.  

Soru 13: Blogdaki tariflerin tamamı size mi ait?
yemek tarifiCevap: Yaklaşık 17-18 yıldır biriktirdiğim tariflerim var.Bunların bir kısmı yemek kitaplarından,bir kısmı dergilerden bir kısmı anne, arkadaş, eş, dost tarifleri. Bu tarifleri kendime göre uyarlayıp kendi damak tadıma göre zaman zaman değiştiririm.

Soru 14 Tarif kitabınız var mı ya da gelecekte yazmayı düşünüyor musunuz?

Cevap: Hayır şu an henüz bir kitabım yok. Ancak ilerisi için böyle bir düşüncem var.

Soru 15: Blogunuzdan 3 tarif seçin desem hangi tarifleri seçerdiniz?
Cevap: Hasanpaşa köfte, ekmek pizza, tavuklu paça çorbası

Soru 16: Beğeniyle izlediğiniz başka blog ya da siteler var mı?

Cevap: Özen gösterilen, iyi niyetle sürdürülen bütün blogları ilgiyle izliyorum..Blog için çok emek veriliyor ve karşılıksız yapılıyor o yüzden hepsi çok değerli benim için..Bunlardan bir tanesi de http://sirin-gurme.grafiksaati.org/

Soru 17: Blogunuzda “önce sonra” şeklinde kategorize edilmiş özel bölümler dikkatimi çekti. Bu bölüm de tarifler gibi özenli. Bize blog kategorileriniz ve tarifleriniz hakkında biraz daha bilgi verir misiniz?
Cevap: Blogumda yemek tarifleri dışında güzellik önerileri, evimizde kullanmadığımız eşyaları nasıl dönüştürebiliriz gibi bölümler de var. Bunları giderek zenginleştiriyorum. Özellikle tariflerimin güvenilir olması için azami dikkat gösteriyorum. Gönül rahatlığıyla yapılabilecek tariflerim var.

Soru 18: Röportajı tamamlamadan önce eklemek istedikleriniz?
Vanilins Arzu Göncü Hangül blogCevap: Bu blogu arkadaşımın ısrarıyla açtım. Eşim ve çocuklarım da bana bu konuda çok destek veriyor. Öncelikle aileme ve arkadaşlarıma, bloguma ilgi gösterip emeğime saygı duyan tüm takipçilerime, bana inanan güvenen herkese çok teşekkür ediyorum. Onlardan aldığım takdir ve güvene karşılık vererek, bu konudaki çalışmalarıma uzun yıllar devam etmek istiyorum.

Ayrıca, beni takdir edip röportaj teklifi yapmış olan GrafikSaati ve UzmanTV gibi yayın organlarıyla tüm değer verenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunu yayıncılar arasındaki dostluğa ve kardeşliğe yürekten inanan bir insan olarak söylüyorum. Herkese en içten teşekkürlerimle.

Röportaj: Belgin Invictus
Redaksiyon: Tevfik Elçioğlu

şirin gurme yemek tarifleri diyet yemekler annelik bebek bakımı anne çocuk gelşimiCopyright: Her hakkı saklıdır. Bu yazı özelinde; müteselsil hak sahipleri, GrafikSaati veya Vanilins'den izin alınmadan

ve ayrıca bu sitede yer alan diğer yazı ve resimlerden, GrafikSaati veya yazarlarından izin alınmadan  ve (veya) ilgili sayfaya link verilmeden alıntı yapılamaz.

Creative Commons Lisansı
Vanilins blogunun sahibi Arzu Göncü Hangül ile www.vanilins.com hakkında röportaj by grafiksaati.org is licensed under a Creative Commons Attribution-Gayriticari-NoDerivs 3.0 Unported License.
Linkteki çalışma baz alınarak yapılmıştır http://grafiksaati.org/blog-rehberi/7.html.
Bu lisansın kapsamı dışındaki izinler http://sirin-gurme.grafiksaati.org/ adresinde mevcut olabilir.

grafiksaati.org[at]gmail.com

gizlilik politikası

Önceki blog tanıtımlarından
Vanilins Heden ve Mutfağından H. Susam Çörekotu Uyarın Yemekleri
blog rehberi yemek blogları vanilins.com tanıtımı blog rehberi yemek blogları tanıtım blog rehberi yemek blogları tanıtım blog rehberi yemek blogları tanıtım
       
  Nursen'in hobileri Fatoş'un mutfağı Nursevince lezzetler
blog rehberi yemek blogları vanilins.com tanıtımı blog rehberi yemek blogları tanıtım blog rehberi blog tanıtımı blog rehberi blog tanıtımı
Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.org[at]gmail.com  |  gizlilik politikası